1. Oktober må du slippe hunden fri på stranden.

Published by Vellerup Sommerby on

Efter den 1. oktober er det tid til, at hunde igen må løbe løs på de danske kyster. Hunden skal altid være under kontrol, når man færdes med den uden snor, da den ellers kan forstyrre andre strandgæster eller det vilde dyreliv på stranden.

Billedet er lånt af “dyrenes beskyttelse

I vinterhalvåret mellem oktober og marts må man slippe hunden løs på de fleste strande. Men der er kyster, hvor denne regel ikke gælder. Hold derfor øje med den lokale skiltning omkring løse hunde på din strand.

”En strandtur for familiens hund er en ren sanseoplevelse, der stimulerer alle dens sanser og giver god motion. Vi kan derfor kun anbefale at tage en tur på stranden med sin hund. Men det er samtidig vigtigt, at man har godt styr på sin firbenede ven. For en løs og ukontrolleret hund kan stresse de vilde dyr unødvendigt og måske endda skræmme andre strandgæster,” forklarer Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

Som udgangspunkt skal hunde altid være i snor ifølge Naturstyrelsen. Det er kun efter særskilt anvisning, at hunde er tilladt løse. Grunden til, at hunde generelt ikke må være løse i naturen, er, fordi de kan stresse det vilde dyreliv eller i værste tilfælde jage det.

Hvor må hunden løbe løs?

Fra 1. oktober indtil marts må hunde løbe løs på stranden, og Naturstyrelsen har mere end 200 etablerede hundeskove rundt om i landet. I hundeskovene må hunde løbe løse, men de specifikke regler for skovene er fastsat af grundejeren. Aflæs derfor altid den lokale skiltning ved både strande og hundeskove.

”Det er utrolig godt for hunden at få lov til at løbe på strande eller i hundeskove, hvor den kan bruge snuden og få stimuleret en række andre behov. Men det er også utrolig vigtigt at have styr på sin hund, inden man slipper hunden fri,” siger Jens Jokumsen og fortsætter:

”Det er altid vigtigt at hunden er trænet til at komme, når den får signalet for at komme til ejeren. Hunden skal være under kontrol, så alle kan få en god oplevelse på de danske strande,” slutter Jens Jokumsen.

“Det er altid vigtigt at hunden er trænet til at komme, når den får signalet for at komme til ejeren.”

Læs mere om reglerne for hunde i naturen hos Naturstyrelsen.

Categories: Nyheder

error: Det er ikke tilladt at kopiere eller downloade fra denne side. Der er copyright på alt indhold på hjemmesiden. - Copyright Vellerup Sommerby!!