Elmesyge !

Published by Vellerup Sommerby on

Kære medlemmer

Elmesygen er desværre ankommet til sommerbyen. Foreløbig til Stærevænget, nederste del af Skjoldagervej og evt. Mejsevænget. Men vi har mange elmetræer i sommerbyen, også små enkeltstående skud i hække mm. Frøene spredes let og sår sig selv. Sygdommen breder sig desværre med ekspresfart.

 

 

 

De første synlige tegn er enkelte grene med gule, visne blade. Efter 3-4 dage er samtlige blade på træet faldet af, og træet er totalt dødt. Sygdommen smitter lynhurtigt til nabo-træer og nærtstående træer.

 

Der findes ingen midler mod sygdommen. Eneste mulighed for at begrænse sygdommen er omgående at fælde hele træet. Hurtigst muligt!

 

Bladene bør samles i sække og køres til forbrænding, pas på de ikke spredes af vinden. Træet kan bruges i brændeovnen, men har ingen stor brændværdi. Træet bør dog ikke transporteres over store afstande af hensyn til smitte.

 

Elmesygen skyldes svampestoffer, som elmebarkbillen og dens larver fører med sig. Disse svampe bevirker, at træet lukker af for tilførsel af vand og dør hurtigt derefter. Svampestofferne kan desuden spredes via træernes rødder, op til 20 m. væk. Biller kan flyve flere kilometer væk.

Når de førsteplante-doktor.dk/elmesyge gule blade ses, er træet døende.

Derfor: Gule blade er IKKE et tegn på tørke! Det er sygdom. Fæld træet – straks, så svampene ikke spredes.

 

Læs evt. mere på www.plante-doktor.dk/elmesyge

 

 

 

Fortsat god sommer!

På bestyrelsens vegne

Anne Adelgaard

næstformand

Categories: Nyheder

error: Det er ikke tilladt at kopiere eller downloade fra denne side. Der er copyright på alt indhold på hjemmesiden. - Copyright Vellerup Sommerby!!