Indlæg fra et medlem

Published by Vellerup Sommerby on

En lang men god generalforsamling er nu overstået, og jeg er overbevist om, at udfaldet vil være til gavn og glæde for det overvejende flertal.
En stor tak til bestyrelsen og ikke mindst formanden og vores dirigent for, at kunne holde en så lang generalforsamling.❤️

 

Efter mere end 6 års massiv kritik og rygtespredning, stærke angreb på personer, udokumenterede påstande og en lang række misvisende konklusioner, må det undre enhver, at de få personer, der gemmer sig bag tastaturerne på Facebook IKKE havde et eneste kritisk synspunkt at fremføre på generalforsamlingen i lørdags, og frem for alt: de forblev tavse under behandlingen af de punkter de selv samme personer har brugt oceaner af tid på at stille i det dårligst tænkelige lys på Facebook og med rundskrivelser i sommerbyen. ?

 

Formandens beretning blev taget til efterretning af de fremmødte. Regnskaber, budgetter og takstblade blev uden debat godkendt enstemmigt efter formandens grundige gennemgang.

 

Hvor blev protesterne af?
Hvor blev alle deres spørgsmål af ?

 

Vi ved jo hvem de er, vi ved de var tilstede, men ingen af dem stillede spørgsmål og INGEN stemte imod hverken regnskaber, budgetteer og takstblade. Det undrer mig.
Jo – Protesterne findes nok kun i deres oprettede Facebookgrupper kun til at skabe ballade og chikane af bestyrelsesmedlemmerne og ikke sidst af alle os andre.

 

Jeg læste i dag en fra deres gruppe kalde alle os deltagere på generalforsamlingen “blinde, Det er ren Sifosys om igen”
Også nu allerede – efter generalforsamlingen – starter alle de håbløse postulater, der er fremkommet gennem tiden – på ny. Vi får nok desværre aldrig fred fra dem, medmindre vi står sammen og forsøger at stoppe dem.
Mon ikke disse destruktive elementer/personer som intet kender til demokrati skulle finde sig en anden hobby – helst en der tillader, at Vellerup Sommerbys beboere kan se frem til, at nyde deres fritid i vores skønne og rekreative omgivelser. Jeg tænker især for alle de nye medlemmer, som ikke ved hvad de skal tro. Til jer ingen af dem, som laver ballade havde spørgsmål eller stemte imod noget som helst på generalforsmalingen.

 

Hvad kan man gøre for, at de stoppe ?

 

En måde at minimere disse uønskede meninger og personer på kunne være: ALLE BØR OVERVEJE AT UDMELDE SIG FRA DERES FACEBOOK GRUPPER, DER UDELUKKENDE LEVER AF NEGATIVITET.

 

De lever af at de får medlemmer på deres facebookside og grupper. De mener at de har opbakning og får kun blod på tanden af at få medlemmer i deres gruppe. Har de 300 medlemmer i gruppen, så mener de, at de har 300 støttere.

 

Så kære naboer og sommerhusejere, vis opbakning til vores valgte bestyrelse og demokratiet og skynd jer ud af deres grupper.

 

Styr eventuel nysgerrighed og lev fredeligt og nyd det vi har.

Jeg læste en artikel om Facebook-hadprædikanter, som jeg syntes jeg vil dele med jer andre.

 

“Kære Facebook-hadprædikanter. Dine kommentarer ødelægger debatten.

Hvis du skriver grimt på Facebook, rammer det ikke kun dem, du sviner til. Det rammer også alle dem, der læser med, og som skræmmes væk fra debatten.

 

For når du skriver hadefulde, truende, personangribende kommentarer – uanset modtager – så glemmer du måske, at du ikke bare skriver til din intenderede modtager. Det er ikke længere en sag mellem dig og modtageren. Din hadefulde adfærd har betydning for flere end dig selv.

 

Så kære, vrede Facebook-hadprædikanter. Der er naturligvis et stykke vej mellem dine hadske Facebook-kommentarer og deciderede dødslister. Men begge dele er udtryk for en fjendtlig trend imod vores bestyrelsesvalgte medlemer. En trend, der er dårlig for demokratiet. Det handler dog ikke kun om, hvad vores bestyrelse udsættes for. Det handler om os alle sammen.

For når du skriver hadefulde, truende, personangribende kommentarer – uanset modtager – så glemmer du måske, at du ikke bare skriver til din intenderede modtager.
Det er ikke længere en sag mellem dig og modtageren. Din hadefulde adfærd har betydning for flere end dig selv. Vi ved jo alle sammen, at der er langt flere, der læser Facebook-kommentarerne, end der er folk, der skriver dem. Med andre ord er der et stort, tavst flertal, der læser med.

 

Facebook er ikke en lukket kanal mellem to parter, som du kan hælde din gylle ned i og sende til din modstander. Tværtimod svarer din online-adfærd til, at du hælder gylle direkte ud på gaden, mens vi andre står og kigger på. Det er ikke et kønt syn. Det afholder naturligvis folk fra at træde ud på gaden, for de gider ikke blive smurt ind i retorisk lort.

 

Der er en stor tredjepart, der ikke deltager aktivt i debatten, men som observerer. Som tager stilling. Og som afskrækkes fra nogensinde – eller nogensinde igen, hvis de da har skrevet en kommentar før – at deltage i debatten.

 

Du har måske en stor bestyrelseserfaring. Du er træt af bestyrelsen, deres beslutninger, og det system vi har i sommerbyen. Fair nok. Men din adfærd på nettet er i værste fald kontraproduktiv. For du skal huske på, at dine hadefulde ytringer ikke kun rammer bestyrelsen, men også dem, der måske kunne overveje selv at gå ind i bestyrelsen en dag: Hvis de nuværende bestyrelsesmedlemmer er elendige, og de derfor fortjener trusler eller en verbal overhaling, får vi så flere eller færre nye stemmer til at udfordre de siddende bestyrelsesmedlemmer, når de ser, hvordan de behandles?

 

Nej, jeg skriver det her på vegne af alle de i sommerbyen, der i dag ikke har en stemme selv i debatten, fordi trusler og personangreb holder dem væk. Det er dem, jeg gerne vil have ind i debatten. For jeg ærgrer mig. Vores demokrati bliver fattigere, når så mange skræmmes væk fra den digitale samtale. Demokratiet fungerer nemlig kun optimalt, hvis den offentlige debat inkluderer så mange forskellige mennesker som muligt, der kan afveje aktuelle beslutninger.

 

Forstå mig ret. Vi har været vidende til voldstrusler, gentagen chikane, maling på vejen, injuriesager som der blev tabt, Utallige grimme ord . Mange er i småtingsafdelingen, men det ændrer ikke pointen. Vores demokrati bliver fattigere.

Jeg smågriner oftest af kommentarerne og trækker på skuldrene. Det meste preller af på mig. Min digitale hud er blevet hårdere. Og jeg synes selvfølgelig, at vi skal gå til stålet i debatterne, men vi skal gøre det på indhold, fakta, argumenter – ikke via personangreb og skældsord.

 

Det mest chokerende er, at I ofte er voksne mennesker. Voksne, der gennem tastaturet spreder så mange sårende ord. Voksne mennesker, der burde vide bedre, og sandsynligvis er rollemodeller for jeres børn. Tænk, hvad dine børn ville tænke, hvis de så, hvad du skrev om andre mennesker! Der er naturligvis grader af grovheden, men jeg er sikker på, at langt de fleste af jer, der skriver grimt, gør det, fordi internettet giver jer en distance til andre mennesker. De færreste af jer ville nok sige så grimme ting, hvis I stod ansigt til ansigt med bestyrelsen. Filteret forsvinder bag skærmen, men ordene gør ondt alligevel.
Så min opfordring er til dig, der skriver grimt på Facebook: Tænk dig om. Overvej, om dine kommentarer bidrager til, at flere eller færre deltager i debatten. For dine grimme kommentarer påvirker andre end modtageren. De er med til at svække vores demokrati.”

 

Og så vedrørende demokrati, så tror jeg de har misforstået hvad ordet betyder.

Hilsen

Lene Leth

Skadevænget

Categories: Nyheder

error: Det er ikke tilladt at kopiere eller downloade fra denne side. Der er copyright på alt indhold på hjemmesiden. - Copyright Vellerup Sommerby!!