Orientering til foreningens medlemmer

Published by Vellerup Sommerby on

Ledningsbrud i Stærevænget

 

Vi oplevede et meget kritisk ledningsbrud i Stærevænget d. 18. juli. Bruddet strakte sig over flere parceller, og det var nødvendigt at standse vandværket i 3 timer, hvorefter alle havde vand igen på nær 2 medlemmer. Alt er nu repareret, og alle har vand igen.

 

Når der sker ledningsbrud, kan vi normalt afspærre et stykke af hovedledningen. Dette kunne vi også i går, men der stod betydelige mængder vand i rørsystemet på et højtliggende område, og forsyningsledningen lå meget dybt. Udgravningen var ikke til at tømme inden for rimelig tid, og ”manden i hullet” var ved at blive dækket med mudder og sammenskridning. Vi måtte derfor afdræne området og fortsætte arbejdet med at forsyne de sidste 2 ejendomme dagen efter.

 

Medlemmer har spurgt til årsagen til luftbobler i vandet. Mængderne af luftbobler skyldes, at vandværket tilsætter mere luft en normalt i øjeblikket som følge at ibrugtagningen af det nye anlæg. Boblerne er ganske uskadelige, og forsvinder normalt fra et glas vand i løbet af et minut. Andre har oplevet lidt okker i vandet. Dette sker når filtrene ikke har gennemløb hele tiden. Okker skal ikke være i vandet i synlige mængder, men er ganske uskadelige.

 

Vandværket håber på medlemmernes forståelse for de opståede gener.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Allan Kirkestrup

Foreningsformand

53809514

Categories: Formandens rubrik

error: Det er ikke tilladt at kopiere eller downloade fra denne side. Der er copyright på alt indhold på hjemmesiden. - Copyright Vellerup Sommerby!!