Regulering af rådyrbestanden i Vellerup Sommerby

Published by Vellerup Sommerby on

Kære medlemmer,

 

Vi oplever i stigende grad spørgsmålet om der findes en mulighed for en eventuel regulering af den alt for store rådyrbestand i sommerbyen.

 

Spørgsmålet drøftes medlemmer imellem overalt i foreningen, og også i mange andre grundejerforeninger.

 

Bestyrelsen har derfor rettet henvendelse til Naturstyrelsens vildtkonsulent, for at få belyst forholdene fra en professionel side, og måske komme til en afklaring af vore muligheder.

 

Jeg kan oplyse fra vildkonsulenten, som er personligt bekendt med forholdene i Vellerup Sommerby, følgende:

 

  • Der vil aldrig blive givet tilladelse til nogen form for jagt i et sommerhusområde. Problemerne er de samme overalt i landet, og specielt i sommerhusområder.
  • Ofte – eller næsten altid – er det beboerne, der frister dyrene med uimodståelige blomster eller ved direkte fodring via foderautomater. Brugen af foderautomater frarådes på det kraftigste. Det er således beboerne, der på sin vis selv har skabt problemerne.
  • Man kan ikke regne med at kunne have smukke blomster – som dyrene ofte betragter som delikatesser – i fred, og dyrene æder alt, hvad de kan finde i den rækkefølge de bedst kan lide.
  • Vilde blomster, markblomster og de vækster som indgår i den moderne biodiversitet vil alle blive spist – det er kun et spørgsmål om tid.
  • Den eneste måde at holde dyrene på afstand er opsætning af hegn, hvor dette er muligt og tilladt.

 

Der er altså ikke meget at hente fra vildtkonsulenten, som kan bruges til en egentlig regulering af bestanden. Jeg må derfor skuffe medlemmer, som har håbet på, at foreningen ville kunne afhjælpe problemerne med den voksende bestand af rådyr.

 

Fra tid til anden opstår misvækst og sygdomme, som sammen med hårde frostgrader om vinteren kan medvirke til en reduktion i bestanden, men en direkte og effektiv plan kan desværre ikke udledes af samtalerne med vildtkonsulenten.

 

Bestyrelsen hører gerne fra vildtkyndige personer, som måtte have en løsning på problemerne, selv om vi godt ved, at der er mange forskellige holdninger til spørgsmålet.

 

Med venlig hilsen

 

Allan Kirkestrup

Foreningsformand

 

 

error: Det er ikke tilladt at kopiere eller downloade fra denne side. Der er copyright på alt indhold på hjemmesiden. - Copyright Vellerup Sommerby!!