Seneste nyt vedr. Fiber til Vellerup Sommerby

Published by Vellerup Sommerby on

Kære alle i Vellerup Sommerby.

 

Den 26. november 2019 havde jeg et møde med Dansk Kabel TV i fm. gratis fiber til en ejerlejlighedsforening i Storkøbenhavn.

 

Her fortalte Dansk Kabel TV, at TDC som var blevet købt af pensionsselskaberne havde stiftet et nyt selskab TDC NET.

 

TDC NET tilbød i denne forening, hvor jeg er ansat gratis fiber til alle lejlighederne. Det eneste det krævede var, at alle skulle have lagt fiber ind i lejlighederne. Altså alle eller ingen fik fiber.

 

I denne forbindelse spurgte jeg ind til Vellerup Sommerby. Her meddelte Dansk Kabel TV, at de var usikre på sommerhusområder, da TDC NET indtil videre kun var for lejlighedsforeninger.

 

Jeg inviterede derfor Dansk Kabel TV og TDC NET til et møde den 08. januar 2020, hvor jeg ihærdigt forsøgte, at overtale dem til, at lave fiber til Vellerup Sommerby.

Jeg lovede dem, at jeg ville kunne skaffe dem 600 installationer.

Dansk Kabel TV og TDC NET meddelte efterfølgende, stillede os i udsigt, at samtlige huse i Vellerup Sommerby kunne få installeret fibertilslutning til ejendommene helt uden beregning. Betalingen for eventuelle abonnementer skulle så betales til udbyderen efter individuelle behov. Der skulle således ikke ske nogen form for betaling for installationen af selve fibertilslutningen – ej heller lejepris.

 

Der ville som sagt være behov for, at alle gav deres samtykke til opsætningen af en fiberboks, men det krævede, at der tilmeldtes mindst 600 husstande hvis ”gratis-princippet” skulle være gældende.

 

Den gamle installation på kobber skulle forblive uændret, til de som blot ønskede de nuværende hastigheder.

 

Den 11. januar 2020 oprettede vi på foreningens hjemmeside en tilkendegivelsesblanket, hvor interessen var stor. Der kom hurtigt 100 – 200 – 300 ja 400 tilmeldinger. I alt den første dag var der 220 tilkendegivelser.

 

Desværre var der så en gruppe i Vellerup Sommerby, som ihærdigt forsøgte, at ødelægge Fibertilslutningen i Vellerup Sommerby. Bestyrelsen skrev ud til alle medlemmer i foreningen og i medlemsbladet og tilkendegivelserne begyndte igen at vokse. Der blev afleveret sedler i foreningens postkasse, som alle af undertegnede er manuelt tastet i systemet, så TDC NET kunne følge med.

Den 25. januar 2020 nåede vi op på 600 tilkendegivelser.

 

TDC NET modtog den 05. marts 2020 en fil med i alt 708 tilkendegivelser. I denne forbindelse.

 

Så kom COVID-19 til Danmark, og landet lukkede ned. TDC NET meddelte, at de pt. ikke kunne træffe beslutninger da ingen vidste hvor situationen bar hen.

 

Den 19. marts 2020 fik vi en status fra TDC NET, hvor de meddelte, at under normale omstændigheder bliver et fiberprojekt godkendt/afslået inden for få uger. Vores projekt trak ud, da det var for dyrt at lave fiber i vores sommerhusområde.

Dog var der stadig interesse hos TDC NET for, at får lavet et fiberprojekt i Vellerup Sommerby.

 

Den 18. juni 2020 rykkede jeg TDC NET og sendte dem en opdateret tilkendegivelsesfil med i alt 826 tilkendegivelser.

Svaret var ”

Tak. Det ser formidabelt ud.

Som I måske har fået at vide gennem Peter, ligger jeres projekt nu i den afgørende fase ift. afklaring.
Det ser overvejende positivt ud, men intet er sikkert, før jeg har den endelige afgørelse (er planlagt til at lande indenfor de næste 14 dage).”

 

Efterfølgende har der været diverse mailkorrespondancer mellem undertegnede og TDC NET, men aldrig en egentlig afklaring.

 

Den 18. september rykkes der igen og her beklager TDC NET radiotavsheden. Her meddeler TDC NET, at der er flere interessante områder end lige Vellerup Sommerby.

 

Den 19. oktober 2020 rykker jeg TDC NET og meddeler, at vi søger andre veje, hvis vi ikke hører fra TDC NET.

TDC NET meddeler her, at de nu er gået i gang med andre sommerhusområder, og dette er positivt for Vellerup Sommerby. Vi ville få en afklaring med udgangen af oktober 2020.

 

Den 29. oktober skriver jeg følgende ud til alle medlemmer i Vellerup Sommerby:

“Jeg har i dag fået besked fra TDC NET, som meddeler, at sagen nu er lagt til endelig godkendelse, og at det blot nu er et spørgsmål om formaliteter, at få gennemført beslutningen og Fiber til Vellerup Sommerby. Beslutningen træffes endeligt på mødet i uge 46.

 

I dag den 06. november 2020:

Jeg har i dag modtaget en mail fra TDC NET, som oplyser, at vores Case er endeligt godkendt og at TDC NET nu går i gang med at planlægge produktionen hurtigst muligt. 🙂

Endelig.

Det der skal ske nu er, at jeg fremsender en opdateret liste til TDC NET ud fra alle jer som har tilkendegivet, at I ønsker Fiber på jeres adresse.

 

Denne liste sendes til TDC NET søndag kl. 14:00, hvorfor jer, der ikke har tilmeldt jer endnu har til og med søndag den 08. november 2020 kl. 12:00 til at tilkendegive, at I ønsker Fiber i sommerhuset.

 

TDC NET vil i kommende foreningsblad lave et indlæg, som også deles på hjemmesiden.

 

Nu bliver det så lidt besværligt. TDC NET fremsender alle, som har tilkendegivet ønske om Fiber en mail med et link, hvor I skal klikke på linket og endeligt accepterer tilbuddet om gratis Fiber.

 

Jeg håber at I alle vil være hinanden behjælpelige med, at få tilmeldt sig via dette link. Jeg vil naturligvis sørge for, at være alle i Vellerup Sommerby behjælpelige med, at få tilmeldt sig.

 

En dejlig og positiv nyhed at gå på weekend.

 

Hilsen

 

Henrik Kirkestrup

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: FibernetNyheder

error: Det er ikke tilladt at kopiere eller downloade fra denne side. Der er copyright på alt indhold på hjemmesiden. - Copyright Vellerup Sommerby!!