Servicemeddelelse vedr. frostskader i Sommerhuse

Published by Vellerup Sommerby on

De sidste par dage har der været en del frostskader på sommerhusgrunde i Vellerup Sommerby.

 

Vi udsender derfor igen denne servicemeddelelse:

De næste par dage vil der stadig være hård frost, og vinteren er for længst kommet til Vellerup Sommerby. Vejrmeldingerne siger hård frost helt ned til – 12 grader om natten og ingen plusgrader i dagstimerne.

 

For at undgå flere frostskader minder vi derfor om, at sørge for at, hvis du har forladt sommerhuset, at lukke sommerhuset ned og lukker for vandet i målerbrønden for at undgå frostskader ?.

 

Husk at lukke for begge haner i målerbrønden og åbne for udluftnings- skruen. Derefter åbnes samtlige vandhaner inde i huset, så man derved tømmer rørene og derfor undgår frostsprængninger, hvilket vi desværre havde flere af sidste år.

 

Dernæst er det vigtigste, at du holder dit sommerhus konstant opvarmet. Din forsikring dækker nemlig ikke frostsprængninger, hvis rummet / huset ikke har været tilstrækkeligt opvarmet. Kun hvis det skyldes et tilfældigt svigt i varmeforsyningen.

 

5 ting, du skal gøre for at frostsikre sommerhuset, hvis du ikke benytter det i vinterhalvåret.:

  1. Luk for vandet ved hovedhanen.
  2. Tøm alle vandrør: Åbn alle vandhaner, også brusere, og lad vandet løbe, indtil der ikke kommer mere ud (man kan blæse rørene igennem med trykluft, så de tømmes helt).
  3. Tøm opvaskemaskiner og vaskemaskiner for vand.
  4. Tøm varmtvandsbeholdere, og afmonter blandingsbatterier, og tøm dem for vand.
  5. Tøm cisternen, og kom evt. frostvæske i toilet og afløb.

 

Har du ikke foretaget det fornødne anbefales det på det kraftigste, at køre i sommerhuset og få lukket af allerede i dag.

 

Med venlig hilsen

Vandværket

error: Det er ikke tilladt at kopiere eller downloade fra denne side. Der er copyright på alt indhold på hjemmesiden. - Copyright Vellerup Sommerby!!